Immár negyedik alkalommal rendezte meg egyesületünk a Pünkösdi Családi napját. A rendezvény keretein belül lehetett horgászni, halászlevet főzni és célba lőni légpuskával.

Reggel 8 órakor kezdett gyülekezni a versenyezni vágyó vendégsereg. Szép számmal érkeztek kicsik és nagyok egyaránt. Az 50 főre kalibrált horgászversenyt, majdnem kimerítették a vállalkozó kedvű horgásztársak. Külön, öröm volt, hogy egyre nagyobb számban jelennek meg az apróságok, mutatva, hogy talán nem teljesen reménytelen az utánpótlás a horgásztársadalomban.

10 órakor vette kezdetét a megmérettetés. Három verseny zajlott egy időben: horgászverseny felnőtt és gyermek kategóriában (utóbbiak 2 órát pecáztak), illetve elindult a halászléfőzők versengése is. A gyerekek a pecabotokat letéve, mivel összerakásuk már a felnőtt kísérők feladata volt, egyből megtámadták a lőteret, ahol revansot vehett, aki a halfogásban nem jeleskedett. Közben a felnőtteknél egyre gyűltek a halak a szákokban, illetve aki közel volt, csábítóan csalogatta az időközben elkészült halászlevek ínycsiklandozó illata. Nem véletlen, hogy a verseny végének közeledtével, már mindenki érezte, hogy van gyomra. Nem is kellett sokat várni, a verseny lefújását követően mindenki oldhatta éhségét, szomját egyaránt, Ám a rendezőség azért nem bízta a véletlenre a dolgot! Ha történetesen a halászlevek nem sikerültek volna, egy tartalmas babgulyással kárpótolhatták volna magukat az éhes szájuak. De természetesen a főző-csapatok idén sem rontottak el semmit, és kíváló levekkel kényeztettek el bennünket. 

Míg a meleg ételre vágyók éhségüket csillapították, megtörtén a felnőtt horgászók mérlegelése is, így már csak az eredményhírdetésre várt mindenki!

Az eredmények a következőképpen alakultak:

Halászléfőzők versenyében:

     I. helyezett: Vaáry csapat

     II. helyezett: PVHE csapata

     III. helyezett: Novák csapat

Légpuskalövészetben:

     I. helyezett: Oláh Emil

     II. helyezett: Farkas Gábor

     III. helyezett: Pillér Bence

Horgászverseny gyermek kategóriában:

     I. helyezett: Karvas Larina        8.900 gr

     II. helyezett: Pillér Bence          6.050 gr

     III. helyezett: Erhardt Erik          4.100 gr

Horgászverseny felnőtt kategóriában:

      I. helyezett:Soós Krisztián      19.400 gr

     II. helyezett: Bagarus Kálmán   14.950 gr

    III. helyezett: Szántó Tibor         12.700 gr 

Itt szeretném megjegyezni, hogy egy csúnya technikai hiba következtében, a harmadik helyet tévesen nem az arra jogosult kapta meg, hanem az utána következő negyedik helyen végzett Dolgos Attila (fogása 11.750 gr), amiért ezúton is szeretnék bocsánatot kérni Tibor barátunktól. Természetesen annak rendje és módja szerint kárpótolni fogjuk a tényleges harmadik helyezettet!

Az eredményhirdetés után egy könnyed, levezető tombola-sorsolásra került sor, ahol mindenki reménykedhetett még egy utolsó nyerési esélyben. 

Végezetül idén sem tudok mást mondani, minthogy aki ott volt láthatta, egy nagyon jó hangulatú versenyen vagyunk túl, ami nem is annyira a versengésről szólt, mint inkább arról, hogy egy kicsit összejöhettünk a tóparton, asszonyostól, gyerekestől. Remekül érezhettük magunkat, amit még az időnként borongósra, esősre forduló időjárás sem tudott elrontani! Szeretném még egyszer megköszönni mindenkinek, hogy megtisztelt bennünket, és részt vett az idei majálisunkon. Jövőre is nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!

PVHE Vezetősége

A rendezvényről készült fotókat a galériában tekinthetik meg!