2014-ben a Maros Mix cég termékeik népszerűsítésére országjáró látogatásokat szervezett. Így jött az ötlet, hogy üzletünk és a Maros Mix többéves kapcsolata kapcsán, Pápára is ellátogatnának. Ehhez nem is tudtunk jobb helyszínt találni, mint egyesületünk Nagyteveli vizét.

 

Aki a Maros termékek, illetve a feederes technika népszerűsítésében közreműködött nem más, mint Erdei Attila feeder-világbajnok, 2-szeres magyar bajnok, a Tubertini - Maros Mix csapat oszlopos tagja.

A közönségtalálkozón a szépszámú érdeklődő betekintést nyert a feederes tecnika rejtelmeibe. A horgászat során megismerkedhettek az etetőanyag keverésével, a szerelék összeállításával, és ami talán ennél a módszernél is a legfontosabb, a hajszálpontos horgászattal.

A bemutató alkalmával Attila készségesen állt a kérdések elébe, bizton állíthatom, hogy maximálisan kielégítő tájékoztatást nyújtott mindenkinek. Az etetőanyag amit használt, természetesen saját, illetve Maros Mix termék volt, feltúrbózva egy-két kiegészítővel, szintén a cég termékeiből válogatva. Csalinak saját készítésű pelleteket használt, különféle ízesítéssel.

A beetetést követően, hat-nyolc dobás, kezdetét vette a peca. Nem kellet sokáig várni az első érdeklődőre, majd szépen lassan kezdtek beállni a halak az etetésre. Sorra jöttek a kárászok, pontyok keszegek. Fontos megjegyezni, hogy Attila egy általa választott, nem előre leetetett helyen horgászott! A kiválasztott távolságon (70m) kezd meder erőteljesen mélyülni, ennek a törésnek a szélét horgászta meg. Menet közben a halak kissé mélyebbre húzódtak, így Attilának is alkalmazkodni kellet hozzájuk, kissé távolabb kellet horgásznia.

Ennek következménye egy- egy erőteljesebb kapás lett, viszont a mélyebb víz akadókat is rejtegetett, amit viszont a halak nagyon szeretnek, bánta is egy-két szerelék. Hozzáteszem, a látogatók legnagyobb örömére, hisz így betekintést nyerhettek a világbajnok szerelékeinek készítésébe is. Attila, előre elkészített, létrán tárolt szerelékeket használ, ami kereskedelmi forgalomban is kapható.

 

Sajnos nagyon hamar elszaladt a délután, és indulniuk kellet vendégeinknek a következő állomásra. Remélem, hogy a kilátogatók nemcsak Attila közvetlenségébe, segítőkészségébe részesültek, hanem sikerült betekintést nyerniük a feederes technika rejtelmeibe is.

Azt hiszem, folytatnunk kell ezt a fajta kezdeményezést, hogy a jövőben még nagyobb számú látogató ismerkedhessen meg a horgászat eme formájával.

Köszönjük a Maros Mix-nek és Erdei Attilának, hogy lehetővé tették ezt számunkra!