LEZAJLOTT A PÁPA ÉS VIDÉKE HE KÖZGYŰLÉSE!

Vasárnap került megrendezésre az egyesület közgyűlése. Közel nyolcvan ember gondolta úgy, hogy részt kíván venni az eseményen, és véleményt nyilvánítva, állást kíván foglalni az előterjesztett napirendi pontokban. Nagyon köszönöm nekik, bár többen gondolkodtak volna így!

Fontos kérdésekben született megállapodás a rendezvényen, mind a napirendi pontokat, mind a tavalyi év történéseit illetőleg. Úgy gondolom, mindenki maradéktalan, kielégítő választ kapott az általa feltett kérdésekre, illetőleg alapos betekintést nyertek az egyesület irodai, adminisztrációs és pénzügyi teendőibe is. Többek közt kitárgyaltuk a nagyteveli úttal kapcsolatos kérdéseket, annak javításának folytatását. Szóba került a süllő-állomány pótlása nagyobb testű egyedek kihelyezésével.

Közgyűlési határozat született arról, hogy a 2017. évtől eltörlésre került a társadalmi munka intézménye, ezentúl ilyennel nem találkoznak területi jegyes horgászaink. Helyette minden felnőtt és ifjúsági horgászunk befizet az egyesület kasszájába. Ez az összeg: felnőttek esetében 2.800.- Ft, így az éves befizetés 40.000.- Ft-ra emelkedik, ifjúsági horgász esetében 1.300.- Ft, az ő éves engedélyük 20.000.- Ft-ra növekszik. Ezen határozat minden felnőtt horgászunkra érvényes, tehát 70 év feletti horgászainknak is meg kell fizetni a közösségi munka megváltásának díját! Természetesen, aki a 2016. évet nem tudja igazolni, annak továbbra is ki kell fizetnie a munka megváltására az 5.000.- Ft-ot.

Szintén határozat született arról, hogy ettől az évtől az ideérkező vendéghorgászok csak úgy állíthatnak sátrat az itt tartózkodásuk alatt, ha a napijegyeik mellé sátorjegyet váltanak 500.- Ft-ért. Ezt csak felnőtt, és ifjúsági horgászok tehetik meg, gyerekjegy mellé nem adható ki sátorjegy. A sátorjegyet külön sem vásárolhatják meg, csak azok válhatnak ilyet, akik napijegyet váltottak. Egy napi-, vagy többnapos jegyhez egy sátor, félsátor, lakókocsi állítására van lehetőség. Ez a határozat a területi jegyeseket annyiban érinti, hogy Ők is csak egy sátrat állíthatnak engedélyük birtokában, viszont ezt térítési díj megfizetése nélkül megtehetik. 

Határozat született arról is, hogy aki busát fog az egyesület vizein, annak a fogást rögzíteni kell a naplójukban a szabályzatban előírtak alapján, viszont ez az éves kvótájukba nem számít bele.

Összegezve a közgyűlést megállapítható, hogy egy igazán eredményes, helyenként vitákkal tarkított rendezvényen vagyunk túl! Remélve, hogy a következő évben még többen szeretnének részt vállalni abban, hogy az egyesületi közgyűlésen elmondják véleményüket, építő javaslataikat, ezáltal segítve a vezetőség munkáját, hogy vizeinket olyanná tudjuk tenni, amely minden horgász vízparton eltöltött pillanatát jobbá tudja tenni.

Ezúton is halfogásban bővelkedő boldog új esztendőt kívánok minden kedves Horgásztársunknak!

Tisztelettel: 

Farkas Zoltán