Az olvasói receptek közül elsőnek egy kedves, helyi horgásztársunk téli

kedvenc csemegéjének az elkészítési módját szeretném Önök elé tárni.

Igazából nem is az elkészítési módban van a különlegessége ennek az

ételnek, inkább a hozzá felhasznált hal, ami jelentőséggel bír. Gondoljanak

bele, hogy akár mínusz fokokban is ott állni a Rába partján és arra várni,

hogy adjon valamit a víz. Úgy gondolom, ennél a csemegénél ez az, amit

az ember igazán értékel. Most következzen a recept, amit -bár elkészíteni

nem állt még módomban-, de a kóstolás élvezetéből kiindulva melegen,

pardon, inkább hidegen ajánlhatok bárkinek.

 

ECETES RÁNTOTT HAL

1.7 liter vízből, 0.9 liter ecetből, egész borsból, babérlevélből és cukorból

páclevet főzünk.

Felbontásra várva2

 

Vöröshagymát karikázunk össze és a rántott hallal együtt egy

nagyméretű befőttes üvegbe, vagy zárható üvegedénybe

rétegezve lerakjuk.

Pista 017

 

Erre öntjük a még forró páclevünket és az üveg

száját bekötjük, illetve az edényre rátesszük a fedelét. Kb. 3- 4 nap múlva

fogyaszthatjuk, addig hűtőben tároljuk.

 

Pista 025

                                                   

                          Jó étvágyat kíván hozzá, Pintér István horgásztársunk!