Borskéregben sült szűzpecsenye, burgonya gombóccal


Hozzávalók:

-          Szűzpecsenye                                        0,50 kg

-          Só                                                          0,02 kg

-          durva őrlésű tarka bors                          ízlés szerint

-          olaj                                                         0,10 liter

-          étkezési keményítő, vagy liszt               egy kiskanálnyi

-          húsleves kocka                                       1 db

Dsc04963

A húst besózzuk, ízlés szerint durva borssal beszórjuk és egy megfelelő

méretű tepsibe helyezzük. Olajat öntünk rá, egy kevés vizet aláöntve, közepes

hőmérsékletű sütőben megsütjük. Ha elkészült, a levéből pecsenyelevet készítünk.

A sült szaftot egy kisebb lábosba öntjük, egy kevés vizet hozzáöntve

felforraljuk. Ízlés szerint húsleves kockát morzsolunk bele (nem biztos, hogy

az összes kell bele), majd vízzel elkevert keményítővel, vagy liszttel besűrítjük

mártás sűrűségűre. A húst felvágjuk nem túl vékony szeletekre és a pecsenyelével

meglocsolva tálaljuk. Köretnek a már említett burgonya gombócot ajánlanám.

                                                                                                         

                                                                              Jó étvágyat kívánok!

Tippek, jó tanácsok: a mai korszerűnek kikiáltott táplálkozásunkban a

zsírt felváltották a különböző étolajok, a kifőtt tészták durum lisztből

készülnek, a főzelékeinket rántás helyett habarással készítjük. Én is ezért

szeretném javasolni, hogy a sűrítésnél használjunk keményítőt liszt helyett,

mert így kevesebb zsiradékot juttatunk ételeinkbe. Keményítővel dolgozni is

könnyebb. Érdemes kipróbálni!