Camembert sajttal töltött csirkemell filé rántva, burgonya pürével és áfonyás almával

Hozzávalók:

-          csirkemell filé                     4 db

-          camembert sajt                    1 db

-          só                                    ízlés szerint

-          liszt                                     0,10 kg

-          tojás                                     3 db

-          zsemlemorzsa                     0,15 kg

-          olaj                                      0,50 liter

-          Burgonya                            1,00 kg

-          Tej                                       0,20 liter

-          Vaj                                      0,05 kg

-          őrölt fehér bors               ízlés szerint

-          őrölt szerecsendió           ízlés szerint

-          alma                                   0,50 kg

-          áfonya lekvár                   1 kis üveg

-          vörös bor                            0,10 liter

A csirkemelleket késsel bevágjuk, kiterítjük, majd kissé kiklopfoljuk.

Sózzuk, és az egyik felére ráhelyezzük a camembert sajt negyedét.

Ráhajtjuk a hús másik felét, alaposan összenyomjuk. Ugyanígy járunk el

a többi mellel is, majd bepanírozzuk őket, és sütésig félre tesszük.

Közben elkészítjük a köretet és az almaragut. A burgonyát meghámozzuk

és gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az almákat meghámozzuk, magházát

eltávolítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy edénybe pár evőkanál lekvárt

20080207439

  

teszünk, és a vörösborral felfőzzük. Ebbe helyezzük az almakockákat, és

lassú tűzön elkezdjük főzni. Az időközben megfőtt burgonyát forrón

áttörjük, vajat adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval

megszórjuk, és forró tej hozzáadásával habosra keverjük. A bepanírozott

húsokat forró olajban, mindkét oldalukon pirosra sütjük, ügyelve, hogy

a sajt ki ne folyjon belőlük. Ha elkészült, itatós papírra szedjük, és már

tálalhatjuk is.

                                                             Jó étvágyat kívánok az ételhez!

Tippek, jó tanácsok: ne csak a bő zsírban sült, bundázott sajtokat

panírozzuk alaposan, szükség szerint duplán, hanem a sajttal töltött

húsokat is. A húsoknál nem szükséges teljes egészében a dupla panír,

elég csak a betöltési oldalon újra forgatni.

A burgonyapüré készítésénél ügyelnünk kell rá, hogy azonnal forrón

legyen összedolgozva a tejjel és a vajjal, mert ha állni hagyjuk, csomóssá

válhat a burgonyánk.