Gomolyával bélelt hátszín szeletek roston,

vajban párolt zöldségekkel és

fűszeres héjas burgonyával



Hozzávalók:

   

 0,60 kg hátszín

 0,20 kg gomolyasajt    

 0,20 l étolaj

Ízlés szerint:

  

 mustár

 őrölt bors

 só

A hátszínt négy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, majd az őrölt borssal, sóval

fűszerezzük, ízesítjük. Mustárral vékonyan bekenjük, és mindegyik szeletre

az előzetesen négyfelé felvágott gomolyasajtból, egy- egy darabot helyezünk.

A húsokat félbe hajtjuk, fogvájóval, vagy hústűvel rögzítjük, hogy sütésnél ne

nyíljanak szét és pár órára  hűtőbe helyezzük. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük

a köretet. Burgonyát főzünk héjában, majd miután kihült négybe vágjuk őket és

grillfűszer sóval meghintjük, tepsibe rakjuk  és olajjal meglocsolva forró sütőben

piros ropogósra sütjük. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, vegyes zöldséget

(tökéletesen megfelel a mirelit francia saláta vegyes zöldség is) adunk hozzá,

sózzuk, borsozzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és puhára

pároljuk.Tálalásig fedő alatt tartjuk melegen.

20071120354

Ha a köretek elkészültek, hozzáfoghatunk a hús sütéséhez. Azért csak a tálalás

előtti pillanatokban sütjük a húsunkat, mert a frissensült marhahúsok állásukban

visszakeményednek, és rágósak, élvezhetetlenek lesznek.A serpenyőben olajat

hevítünk, belehelyezzük a húsokat, és igény szerint félangolosra( félig átsütve),

vagy készre  (teljesen átsütve) sütjük. A fent leírt köretekkel, esetleg jóízű barna

mártással tálalhatjuk.

                                                                         Jó étvágyat kívánok hozzá!

Jó tanács! Ha esetleg a húst túl öregnek itéljük meg, nyugodtan használhatunk

a pácolásnál húspuhító sót is !