Pisztáciával töltött pisztráng, petrezselymes burgonya ágyon



Hozzávalók( 4 személyre):

                                    2 db közepes (30- 40 dkg-os) tisztított pisztráng

                                    0, 20 kg halfilé (tengeri)

                                    2 db zsemle

                                    2 db tojás

                                    kis fej vöröshagyma

                                    0, 20 l étolaj

                                    0, 10 kg gomba

                                    0.05 kg tisztított pisztácia

                                    1 db citrom

                                    1 kg burgonya

                                    0.05 kg szeletelt mandula

Ízlés szerint:

                                  Só

                                  Őrölt bors

                                  Zöldpetrezselyem

20071120356

A pisztrángokból eltávolítjuk a borda és gerinc csontokat a hasüreg felől.

Ezután bőrével lefelé tányérra helyezzük, sózzuk, majd félretesszük töltésig.

Elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon

megfuttatjuk, majd hozzátesszük az apró kockára vágott gombát, sózzuk,

borsozzuk, kevés petrezselyem-zölddel megszórjuk és megpároljuk.

Hozzáadjuk a darabolt pisztáciát is. A halfilét ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk

és azt is hozzádaráljuk. Beleütjük a tojásokat. Összekeverjük a párolt

gombával, ízesítjük reszelt citromhéjjal, citromlével és sóval. Ezzel a töltelékkel

töltjük meg a pisztrángokat úgy, hogy a kiterített halak közepére – a gerincoszlop

helyére- halmozzuk a tölteléket és ráhajtjuk a halfilét mindkét oldalról.

Ezután olajozott alufóliába csomagoljuk legalább két rétegben, tepsibe

helyezzük, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. A sütési idő kb. fél óra.

A sütőből kivéve pihentetjük, majd kicsomagoljuk az alufóliából. Előmelegített

tálra helyezzük, körítjük petrezselymes burgonyával, és megszórjuk szeletelt

pirított mandulával. Citrommal díszítjük.

                                                                         Jó étvágyat kívánok hozzá!