PÁCOLT HAL
2012. február 13. hétfő
Pácolt hal (ruszli)
Ehhez a csemegéhez a pár dekás halból válasszunk pár tucatnyit. Legjobb
hozzá a küsz, vagy a pár dekás borodra, karika keszeg. Tisztítás, zsigerelés
és alapos mosás után a halakat besózzuk és 10-12 napig hagyjuk benne állni.
Naponta egyszer átforgatjuk a halakat, hogy mindegyiket egyenletesen átjárja
a só. Ezt követően a sóból kiszedjük őket és esetes vízben átmossuk.
Tisztított vöröshagymát karikázunk és sóban 2-3 óra hosszat állni hagyjuk. Ezután
egy nagy méretű befőttes üvegbe rétegezzük a halakat a sózott vöröshagymával.
Mustármagot, egész borsot, babérlevelet szórunk közéjük, majd forró páclevet
(ecetes, cukros forró víz) öntünk rá. Celofánnal légmentesen lezárjuk és pár
napig hűtőben, vagy hűvös kamrában érni hagyjuk.
Jó étvágyat!