PADLIZSÁNKRÉM
2012. február 15. szerda
PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 2 kanál majonéz
- ízlés szerint só, őrölt bors, fokhagyma
Engedjék meg, hogy ismertessek Önökkel egy roppant egyszerű, ám annál
finomabb kenyérre valót. A padlizsánokat először meg kell sütni magas
hőfokon, amíg a héjrésze nem kopog. Én sütő-, vagy zsírpapírt szoktam
alá tenni, mert nem jó utána a tepsiről a ráégett levét kaparni. A sütési idő
kb. 20-25 perc 250 C fokon. Ekkorra már az aláhelyezett papír is megkapja
a színét, mint ahogy azt a kép is mutatja.
Ezután hideg vízbe tesszük, amíg kissé visszahűl.
A vízből kivéve lehúzzuk a bőrét, és egy keverőtálba helyezzük, ahol hagyjuk
teljesen kihűlni.
A közben keletkezett levét leöntjük alóla, majd hozzáadjuk a majonézt, és ízlés
szerint ízesítjük sóval és fűszerezzük őrölt fekete borssal, fokhagymával.
Ezen kívül a kísérletező kedvű olvasóink készíthetik más fűszerekkel
(kakukkfű, chili, kumin), vagy fokhagyma helyett használhatnak vöröshagymát is.
Az elkészült krémet pirítóssal kínáljuk.
Egy jó borozás, sörözés kiegészítője lehet, főleg ebben a horgászatszegény
időszakban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!