PADLIZSÁNKRÉM

Hozzávalók:

-          2 db padlizsán

-          2 kanál majonéz

-          ízlés szerint só, őrölt bors, fokhagyma

Engedjék meg, hogy ismertessek Önökkel egy roppant egyszerű, ám annál

finomabb kenyérre valót. A padlizsánokat először meg kell sütni magas

hőfokon, amíg a héjrésze nem kopog. Én sütő-, vagy zsírpapírt szoktam

alá tenni, mert nem jó utána a tepsiről a ráégett levét kaparni. A sütési idő

kb. 20-25 perc 250 C fokon. Ekkorra már az aláhelyezett papír is megkapja

a színét, mint ahogy azt a kép is mutatja.

20120214855

Ezután hideg vízbe tesszük, amíg kissé visszahűl.

20120214856

A vízből kivéve lehúzzuk a bőrét, és egy keverőtálba helyezzük, ahol hagyjuk

teljesen kihűlni.

20120214857

A közben keletkezett levét leöntjük alóla, majd hozzáadjuk a majonézt, és ízlés

szerint ízesítjük sóval és fűszerezzük őrölt fekete borssal, fokhagymával.

20120214858

Ezen kívül a kísérletező kedvű olvasóink készíthetik más fűszerekkel

(kakukkfű, chili, kumin), vagy fokhagyma helyett használhatnak vöröshagymát is.

Az elkészült krémet pirítóssal kínáljuk.

20120214859

Egy jó borozás, sörözés kiegészítője lehet, főleg ebben a horgászatszegény

időszakban.

                                                                   Jó étvágyat kívánok hozzá!